Απεντομώσεις

 
 
 
 
Με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, η INSECTA PCS αναλαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά απεντομώσεις σπιτιών, πολυκατοικιών και επαγγελματικών χώρων, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα προγράμματα σε ασυναγώνιστες τιμές.

Με συνέπεια και επαγγελματισμό, οι απεντομώσεις μας εξαφανίζουν άμεσα κατσαρίδες, κουνούπια, μύγες, έντομα αποθηκών, φλεβοτόμους (σκνίπες), ψύλλους, κοριούς, τσιμπούρια, μυρμήγκια και άλλα έντομα που μπορεί να είναι πιθανοί φορείς ασθενειών.

Τα υλικά απεντόμωσης που χρησιμοποιούμε είναι οικολογικά, δεν αφήνουν λεκέδες ή οσμές, έχουν μεγάλη διάρκεια και δεν παρουσιάζουν αλλεργικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και τα ζώα, καθώς είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.
 
 
 
Χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό, καταπολεμούμε πάσης φύσεως έντομα & παράσιτα βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία, εξασφαλίζοντάς σας καθαριότητα και υγιεινή.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα έντομα; Θέλετε να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες;

Καλέστε τους επαγγελματίες της INSECTA PCS και απαλλαγείτε οριστικά, χωρίς να ανησυχείτε για την υγιεινή του χώρου σας!
 
 
 
 
 
 
 
 

Έντομα αποθηκών

 

 
 
Έντομα αποθηκών
 
 
 
Τα έντομα αποθηκών αναπτύσσονται και αναπαράγονται σε χώρους που φιλοξενούν αποθηκευμένα προϊόντα προκαλώντας τους τεράστια ζημιά καθώς τρέφονται από αυτά.
 
 
 
 
Προσβάλλουν κυρίως αποθήκες στις οποίες συναντάμε ένα μοναδικό ‘’κλειστό’’ οικοσύστημα όπου υπάρχουν προϊόντα όπως: σπόροι, σιτηρά, όσπρια, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, τρόφιμα, ζωοτροφές κ.α.
Είναι τα περισσότερα ζημιογόνα αίτια κατά την αποθήκευση και μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλες οι μεγάλες εταιρείες αποθήκευσης και τυποποίησης προϊόντων.
 
 
 
 
 

Απώθηση ερπετών

 

 
 
Απώθηση ερπετών
 
 
 
Πολλές φορές έχει τύχει να εισβάλουν φίδια στις αυλές των σπιτιών μας, στο χώρο εργασίας μας, ή ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.
Παρόλο το φόβο που προκαλούν και τον
 
 
 
 
κίνδυνο για κάποιο τσίμπημα, τα φίδια είναι ωφέλιμα ζώα και δεν επιτρέπεται να τα θανατώνουμε.

Τη λύση στο πρόβλημα δίνουν ειδικά απωθητικά σκευάσματα (repellents) που αποτρέπουν τα ερπετά να μπουν στο χώρο μας δημιουργώντας μια προστατευτική αδιαπέραστη ζώνη για αυτά. Βέβαια καλύτερα θα είναι να προνοήσουμε και να προστατέψουμε το χώρο μας πριν εισβάλλει κάποιο φίδι.
 
 
 
 
 
 
 

Τερμίτες

 

 
Οι τερμίτες είναι μικρόσωμα έντομα (3-22 χιλιοστά) που ανήκουν στην κατηγορία των ξυλοφάγων και που αρκετοί μπερδεύουν με τα μυρμήγκια. Συγκαταλέγονται στα αρχαιότερα έντομα της φύσης, καθώς έχουν ...
 
 
 
 
 

Σαράκι

 

 
Όπως και οι τερμίτες (ισόπτερα), το σαράκι (κολεόπτερο) ανήκει στην κατηγορία των ξυλοφάγων εντόμων.
Προσβάλλει ζωντανά, μισονεκρωμένα, άρρωστα, καμμένα, ταλαιπωρημένα από ξηρασία ή νεκρά δέντρα , καθώς επίσης...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τεχνικές Απεντόμωσης

 

 
 
 
 
 

Ψεκασμός Χαμηλής Πίεσης

 
Για την καταπολέμηση ερπόντων εντόμων όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψύλλοι, μυριάποδα (μαύρα σκουλήκια) κ.α.
Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 

Ψεκασμός Υψηλής Πίεσης

 
Για υπαίθριους χώρους ή χώρους μεγάλης έκτασης (κτηνοτροφικές μονάδες, κήποι, κτήματα δεξιώσεων κ.α.).
Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 

Νεφελοψεκασμοί (FOGGING)

 
Πραγματοποιείται όταν η πρόσβαση στα σημεία όπου υπάρχουν τα έντομα είναι πολύ δύσκολη.
Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 

Gel

 
Μέθοδος που ακολουθείται κυρίως για την καταπολέμηση της γερμανικής κατσαρίδας (germanica blatella) ή των μυρμηγκιών.
Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
 

Είδη Εντόμων

 

 
Ας γνωρίσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά των εντόμων που χρήζουν αντιμετώπισης μέσα από τις υπηρεσίες απεντόμωσης.
 
 
Σφήκα
 

Σφήκα

 
Διαθέτει ελάχιστο τρίχωμα και έντονο χρώμα. Δεν είναι απαραίτητα επιθετικό έντομο, ωστόσο έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους συχνότερα απ’ ότι οι μέλισσες (εκτός αν πρόκειται για μελισσοκόμους) και το τσίμπημά της είναι αρκετά επώδυνο.
 
 
 
Μύγα
 

Μύγα

 
Προκαλεί προβλήματα στον άνθρωπο από την προϊστορική εποχή! Έχει οπτικό πεδίο σχεδόν 360° και γεύεται τα πάντα με τα πόδια. Μη μπορώντας να φάει στέρεα τροφή, κάνει εμετό πάνω στο φαγητό της, για να το διαλύσει και να το ρουφήξει στη συνέχεια.
 
 
 
Κουνούπι
 

Κουνούπι

 
Είναι ικανό να μυρίσει το αίμα από απόσταση 50 μέτρων. Θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα έντομα, καθώς μπορεί να μεταδώσει ασθένειες όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός.
 
 
 
Κοριός
 

Κοριός

 
Παρασιτικό έντομο, μεταφέρεται εν αγνοία μας μέσα σε βαλίτσες, έπιπλα ή στρώματα, ενώ συνήθως κατοικεί σε κρεβάτια και καναπέδες. Τρέφεται με αίμα από οποιοδήποτε θερμόαιμο ζώο, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ανθρώπινο.
 
 
 
 
 
Σαρανταποδαρούσα
 

Σαρανταποδαρούσα

 
Διαθέτοντας ιδιαίτερα σκληρό εξωσκελετό, που όμως δεν συγκρατεί την υγρασία, ζει σε υγρά σημεία με ελάχιστο έως καθόλου φως, όπως π.χ. κάτω από πέτρες ή μέσα σε ρωγμές. Το μήκος της κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 30 εκατοστών (γιγάντια σαρανταποδαρούσα), ενώ παρά το όνομά της, τα πόδια της μπορεί να είναι από 30 έως 350.
 
 
 
Κατσαρίδα
 

Κατσαρίδα

 
Ο σκουπιδοφάγος της φύσης. Μπορεί να φάει τα πάντα, από κοινές τροφές μέχρι χαρτόνι, πλαστικό ή τρίχες! Χάρη στη μνήμη της, είναι ικανή να αποφύγει τα μέρη όπου στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί δηλητήριο ή έχει στηθεί παγίδα, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα συχνά σε μέρη κακής υγιεινής.
 
 
 
Μυρμήγκι
 

Μυρμήγκι

 
Το πιο γνωστό και πολυάριθμο έντονο του κόσμου. Συνήθως φτιάχνει τη φωλιά του στο έδαφος, η οποία διαθέτει αποθήκες, κοιτώνες, αίθουσες τοκετού, μέχρι και βασιλικά διαμερίσματα! Το συνολικό βάρος των μυρμηγκιών του πλανήτη, αντιστοιχεί περίπου στο 10% του βάρους όλων των ζωντανών οργανισμών.
 
 
 
Ψύλλος
 

Ψύλλος

 
Παρασιτικό έντομο που τρέφεται με αίμα θηλαστικών, μεταξύ άλλων και ανθρώπινο. Μετακινείται από το ένα ζώο στο άλλο με άλματα, εντοπίζοντας τη λεία του μέσω ενός αισθητήριου οργάνου στην άκρη της κοιλιάς του, το οποίο ανιχνεύει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, τις κινήσεις του αέρα και τις δονήσεις.
 
 
 
 
 
Τερμίτης
 

Τερμίτης

 
Ζει σε αποικίες χιλιάδων, ή ακόμη και εκατομμυρίων ατόμων. Μπορεί να φάει από χαρτί μέχρι κοντραπλακέ και παρόμοια υλικά, ενώ αναζητώντας την τροφή του είναι ικανό να περάσει ακόμα και μέσα από τσιμέντο. Η βασίλισσα των τερμιτών συνήθως μένει σε ξεχωριστό κελί μαζί με τον βασιλιά - και μπορεί να ζήσει πάνω από 20 χρόνια.
 
 
 
Σκορπιός
 

Σκορπιός

 
Το παλαιότερο χερσαίο αρθρόποδο, με παρουσία στη Γη εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Συνήθως το βρίσκουμε σε βράχια ή πέτρες, αλλά μπορεί να εντοπιστεί και σε σκοτεινά σημεία σπιτιών, όπου είναι ικανό να επιβιώσει μέχρι και ένα χρόνο χωρίς τροφή και νερό. Από τα 1.500 περίπου είδη που υπάρχουν, τα 30 ή 40 έχουν δηλητήριο αρκετά θανατηφόρο για να σκοτώσει άνθρωπο.
 
 
 
Τσιμπούρι
 

Τσιμπούρι

 
Τρέφεται με αίμα μονάχα τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του, όμως η ποσότητα που μπορεί να φάει έχει βάρος από 200 έως 500 φορές μεγαλύτερο του σώματός του. Για να εξασφαλίσει ότι δεν θα νιώσουμε το τσίμπημά του, εκκρίνει ένα αναισθητικό υγρό. Αφαιρώντας ένα τσιμπούρι από το ανθρώπινο σώμα, συχνά προκαλούνται μολύνσεις.